În capitală vor fi renovate mai multe instituții publice

În capitală vor fi renovate mai multe instituții publice

Autoritățile de la Chișinău și București au inițiat implementarea proiectelor privind renovarea mai multor instituții publice de la Chișinău.


Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău de către primarul general interimar al municipiului, Silvia Radu, și primarul general al mun. București, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.


Cei doi edili au specificat că la întrevederea de astăzi s-a discutat despre procesul de implementare a proiectelor comune, administrarea Primăriei Chișinău, a banilor publici și gestionarea transportului.


„Mulțumim Primăriei București pentru ajutorul acordat prin Programul de cooperare semnat la București, care prevede acțiuni pentru implementarea proiectelor comune în domeniul educației, sănătății și culturii. Prin semnarea protocolului am făcut încă un pas înainte în colaborarea dintre cele două municipalități. Azi am discutat și despre alte proiecte interesante care pot fi realizate la Chișinău. La fel, intenționăm să preluăm practicile care au fost aplicate cu succes la București pentru îmbunătățirea situației de la Chișinău”, a spus Silvia Radu.


„În cel mai scurt timp, urmează să trecem la etapa de implementare a proiectelor aprobate. În acest sens, vor lucra echipe de specialiști atît de la Chișinău, cît și de la București. Sper că realizarea proiectelor comune va duce la îmbunătățirea vieții chișinăuienilor”, a afirmat Silvia Radu.


La rîndul său, primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a remarcat că își dorește ca relațiile dintre cele două primării să fie eficiente și de durată. „Am venit aici nu doar ca la niște prieteni sau vecini, dar ca la frații noștri, cu care trebuie să ne sprijinim în diferite momente grele ale vieții. O să încercăm cu puterile noastre să facem viața cetățenilor de aici mai bună. Astfel, vor fi realizate acțiuni concrete în domeniul educației, culturii și sănătății. Nu dorim să ne oprim aici, vom continua să colaborăm în domeniul serviciilor publice. Avem experiența necesară și dorim să o împărtășim cu autoritățile locale de la Chișinău, astfel ca banii publici să fie cheltuiți cu chibzuință. Este necesar să lucrăm pentru dezvoltarea orașului, siguranța cetățenilor și consolidarea patrimoniului arhitectural. Ne dorim să avansăm, să avem relații de durată și să stabilim o foaie de parcurs pentru obținerea rezultatelor concrete în binele cetățenilor”, a remarcat Gabriela Firea.


Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, efectuează, în perioada 5–6 martie, o vizită oficială la Chişinău. În cadrul acesteia, funcționarul va merge la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din capitală.


Potrivit unui Program de cooperare semnat la mijlocul lunii februarie la București, Primăria București va face mai multe donații pentru capitala Republicii Moldova și va oferi suport financiar pentru lucrările de renovare a mai multor instituții publice de la Chișinău. Totodată, primarii de Chişinău şi Bucureşti au stabilit şi alte acțiuni de dezvoltare urbană, atragerea fondurilor europene, precum și măsuri în domeniile transport, mediu înconjurător şi protecţia animalelor fără stăpîn.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load