COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Bălți, pensionarii de la 5 dimineața stau la coadă la Casei Teritoriale de Asigurări Sociale

În Bălți, pensionarii de la 5 dimineața stau la coadă la Casei Teritoriale de Asigurări Sociale

Cozi imense se formează de câteva zile la poarta Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din municipiul Bălți. Oamenii sunt nevoiți să vină la ora 5 dimineața pentru a fi primii pe listă, iar pe acestea ajung înscriși, circa 300 de persoane. Motivul ar fi oferirea dreptului de reexaminare a pensiei pentru limita de vârstă.

Astfel începând cu 1 iulie pensionarii din oraș, pe vreme caniculară își așteaptă cu greu rândul pentru ași depune solicitarea. Instituția menționează că toți angajații muncesc din răsputeri și peste program, doar ca să deservească un număr cât mai mare de beneficiari. Însă aglomerația este greu de a fi evitată.


Bătaie de Joc, așa descriu oamenii condițiile în care trebuie să depună cererea și actele necesare la Casa Teritorială de Asigurări Sociale.

Unii se întreabă de ce nu există înregistrarea online, pentru a evita aglomerațiile și îmbulzeala, în special cum pe timp de epidemie.

De asemenea pensionarii, spun că au fost lăsați în voia sorții, nimeni nu-și bate capul, pentru a crea unele condiții mai sigure și comode pentru așteptare.

Pe de alaltă parte, directorul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din municipiul Bălți, spune că pe teritoriul instituției au fost amenajate bănci, iar responsabilii au grijă ca oamenii să respecte regulile de prevenire a infecției de coronavirus.

Damian Rusu spune, că oamenii au dat buzna încă din prima zi, chiar dacă au fost rugați să se apropie treptat pe parcursul lunii iulie. Cu toate acestea, specialiștii se străduie să ofere ajutor tuturor oamenilor, care sosesc, uneori muncesc peste program.

S-au găsit și pensionari, care apreciază munca îndeplinită de angajații Casei Teritoriale de Asigurări Sociale. Această doamnă spune, că responsabilii au o mare răbdare ca să explice aceleași lucruri de mai multe ori și fiecărui în parte.

Amintim că de la 1 iulie 2020 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii, stabilite după 1 ianuarie 1999 care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani.

Astfel, începând cu 1 iulie, curent, solicitantul trebuie să depună cererea la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu, prezentând totodată buletinul de identitate şi carnetul de muncă în original și xerocopie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load