În apropiere de Cetatea Soroca, mişună șerpii

În apropiere de Cetatea Soroca, mişună șerpii

Pe malul rîului Nistru, în apropiere de Cetatea Soroca, mişună șerpii. Oamenii spun că numărul acestora a crescut semnificativ de cînd vremea s-a încălzit. Deşi sînt inofensive, localnicii sînt îngrijoraţi.

Unii locuitori ai oraşului spun că le este frică şi că încearcă să evite locurile unde sînt mulţi şerpi. 

"Sunt foarte mulţi şerpi în acest an este vreo epidemie, cred. Nu mi-e frică, însă apare o stare de nelinişte cînd îi văd. Mă tem că ar putea muşca, poate sînt veninoşi."

Cu toate acestea, unii localnici ştiu că această specie de şerpi este inofensivă. 

Şi autorităţile locale menţionează că acest fenomen este unul obişnuit, iar odată cu scăderea nivelul apei din rîul Nistru şerpii vor dispărea treptat. 

"Situaţia este că în perioada cînd se revarsă apele rîului Nistru se ridică apa şi evident că şerpii ies la mal. Aceştia nu sînt şerpi periculoşi sînt şerpi de casă şi şerpi de apă , care nu aduc niciun primejdiu. Nu trebuie să ne facem griji şi să îi începem a nimici", a spus viceprimarul oraşului Soroca, Mihail Grabciuc.

Viceprimarul oraşului Soroca spune că o astfel de situaţie a mai fost şi în anul 2008, cînd nivelul apei în fluviu a crescut semnificativ. Şi reprezentanţii Inspectoratului Ecologic de Stat spun că numărul şerpilor numiţi în popor "de apă" s-a majorat în mai multe localităţi situate de-a lungul rîului Nistru. Acest lucru se explică prin faptul că odată cu creşterea nivelului apei au fost distruse multe cuiburi ale reptilelor. Un alt factor ar fi şi temperaturile ridicate din ultima vreme.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load