În anul 2017, Parlamentul a examinat 4 moțiuni simple

În anul 2017, Parlamentul a examinat 4 moțiuni simple

Pe parcursul anului 2017, deputații au examinat 4 moțiuni simple asupra politicilor realizate de ministere, toate fiind respinse de Parlament.


Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut, anunță NOI.md


Astfel, Legislativul a examinat moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Ruxanda Glavan, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul transporturilor realizate de ministrul Iurie Chirinciuc, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul învățămîntului realizate de Ministerul Educației, precum și moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Toate moțiunile au fost înaintate de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.


La solicitarea deputaților, au fost organizate patru audieri parlamentare în cadrul ședințelor plenare ale Legislativului. Subiectele discutate au vizat măsurile întreprinse pentru protecția ecosistemului rîului Nistru, modul de organizare a concursului de selectare a concesionarului lucrărilor de exploatare a petrolului și gazului natural, desfășurarea examenului de bacalaureat din anul 2017 și executarea Hotărîrii Parlamentului privind alimentația copiilor în grădinițe și școli.


Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului 2017, în Parlament au activat 2 comisii speciale.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load