COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În acest an, aproape 3000 de elevi vor învăța în școli complet renovate

În acest an, aproape 3000 de elevi vor învăța în școli complet renovate

În jur de 3000 de elevi au revenit în acest an în instituțiile de învățămînt renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” (PRIM).

Este vorba despre elevii care învață la LT „Ștefan Holban” din Cărpineni, Hîncești; Gimnaziul „Mihai Eminescu” din or. Telenești; LT „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sîngerei și la LT „Andrei Vartic” din or. Ialoveni, scrie tv8.md.

În aceste instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale. A fost reparat interiorul, exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare. În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.


Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou, echipamente pentru laboratoarele de fizică/chimie și tehnică de calcul.

Redeschiderea școlilor după renovare are loc în cadrul campaniei „Orice copil merită o școală mai bună” a Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova”. Fiecare dintre școlile reabilitate a beneficiat de investiții în sumă de 8-12 milioane de lei.

Proiectul „Reforma Învățămîntului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load