COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Academia Militară „Alexandru cel Bun” se organizează studii la distanţă

În Academia Militară „Alexandru cel Bun” se organizează studii la distanţă

Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” învaţă la distanţă, ca urmare a suspendării procesului educaţional în instituţiile de învăţămînt, în contextul prevenirii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19.

Potrivit comandantului rector al AMFA, colonel Sergiu Plop, lecţiile sînt organizate în conformitate cu orarul stabilit anterior, studenţii participînd atît la şedinţe teoretice, cît şi practice, transmite NOI.md cu referire la tvrmoldova.md.

Cursanţii se află în sălile de clasă în intervalul de timp 8:00-13:00, interacţionînd cu profesorii online, prin transmisiuni video, telefon sau pe platforma intranet a instituţiei.


Sursa a adăugat că Academia a pus la dispoziţia cadrelor didactice şi studenţilor mijloacele tehnice şi didactice necesare, inclusiv laptopuri şi tablă interactivă pentru desfăşurarea eficientă a orelor.

„Începînd cu săptămîna trecută, instituţia se află în carantină. Toate aceste măsuri au fost luate pentru evitarea oricărui contact al studenţilor militari cu persoanele din afara Academiei. Pe moment, pe teritoriu se află un număr limitat de personal administrativ, medical şi studenţii cursurilor I-IV”, a menţionat colonel Plop.

Potrivit comandantului AMFA, pînă în prezent, în cadrul instituţiei nu au fost înregistrate cazuri de infecţii respiratorii acute, fiind întreprinse toate măsurile sanitare şi de igienizare.

De notat că măsuri de prevenire şi precauţie au fost luate în toate unităţile Armatei Naţionale şi instituţiile Ministerului Apărării, în legătură cu creşterea sezonieră a numărului de infecţii respiratorii, dar şi ca urmare a depistării cazurilor de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load