COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În 24 de ore putem pune la dispoziţie o mie de paturi pentru a trata persoanele cu COVID-19

În 24 de ore putem pune la dispoziţie o mie de paturi pentru a trata persoanele cu COVID-19

Republica Moldova deţine suficiente resurse pentru a combate pandemia de coronavirus. Asigurarea vine din partea premierului Ion Chicu.

În cadrul unei Ediţii Speciale de la Moldova 1, şeful Executivului a menţionat că doar în Chişinău, în decursul a 24 de ore, pot fi puse la dispoziţia persoanelor contaminate şi suspectate, 1000 de locuri în spitalele din Chişinău.

”Avem pregătite suficiente rezerve pentru aceste situaţii. Asta nu înseamnă că într-o perioadă de o lună sau 1,6 luni ele nu se pot termina, pentru că sunt solicitate, consumul este mare. De aceea noi procurăm, încheiem contracte noi, şi vom procura în funcţie de evoluţia situaţiei. Avem suficiente costume, măşti în instituţiile respective. Avem suficiente paturi în spital. În total în Chişinău, c respective. Dacă Doamne fereşte, lucrurile vor evolua şi mai dramatic putem oferi alte 1000 de paturi în spitalurile strategice raionale”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai declarat că în această seară, Comisia Extraordinară pentru sănătate publică se va convoca într-o şedinţă, unde vor discuta posibilitatea redeschiderii magazinelor agricole şi a celor specializate în produse igienico-sanitare. Aceste unităţi separate vor deservi cumpărătorii individual şi vor întreprinde măsuri care asigură un grad sporit de securitate. Totuşi, spune premierul, dacă nu vor fi aduse argumente pertinente din partea specialiştilor, acest lucru nu se va întâmpla.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load