COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Important pentru moldovenii care vor să obțină cetățenia Rusă

Important pentru moldovenii care vor să obțină cetățenia Rusă

Cetățenia rusă poate fi obținută deja prin procedură simplificată. În Rusia a intrat în vigoare legea federală care simplifică obținerea cetățeniei pentru străini și persoanele fără cetățenie. Documentul exclude printre altele cerința de a renunța la cetățenia existentă deja și reduce termenul de aflare pe teritoriul Rusiei pentru a putea intra în posesia cetățeniei.

Noua lege exclude la depunerea cererii obligativitatea privind durata de trei ani de aflare în Rusia și confirmarea existenței unei surse legale de existență pentru persoanele majore fără cetățenie, care au deținut cetățenia URSS, care au locuit și locuiesc în țările membre ale fostei URSS, însă nu au primit cetățenia acestor țări.

Norma respectivă se extinde și asupra străinilor căsătoriți cu un cetățean rus care locuiește în Rusia și au copii comuni în această căsătorie, dar și dacă unul dintre părinții străinului deține cetățenie rusă și locuiește în Rusia, scrie sputnik.md.


În afară de aceasta, este simplificată procedura de depunere a cererii pentru obținerea cetățeniei ruse și pentru cetățenii Moldovei, ai Ucrainei, ai Belarusului și ai Kazahstanului: ei o vor putea depune fără respectarea termenului de aflare pe teritoriul Rusiei în cazul în care dispun de un permis de ședere valabil.

De asemenea, se reduce de la trei ani la un an termenul de realizare a activității de muncă în Federația Rusă pentru persoanele care au absolvit o instituție de învățămînt superior din Rusia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load