COVID-19 în MOLDOVA

Important! Elevii revin în școli din 1 septembrie

Important! Elevii revin în școli din 1 septembrie

Conform ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, de la 1 septembrie, elevii vor reveni în clase, iar ministerul face tot posibilul pentru ca procesul educațional să fie reluat fără a expune elevii riscului de a fi infectați cu COVID-19.

Totodată, ministrul a prezentat 7 modele după care ar urma să aibă lor procesul educațional.

„Este timpul să planificăm întoarcerea în sălile de studii. Împreună cu prudență, dar nu cu frică, în maximă atenție și siguranță. Avem acum în față săptămîni de muncă intensă, astfel încît la 1 septembrie în școli să sune clopoțelul de început de an școlar”, a declarat Igor Șarov.


Potrivit ministrului, planul actual de redeschidere a școlilor reprezintă un rezumat al propunerilor managerilor instituțiilor din diferite raioane ale țării, părinți, profesori, dar și elevi. Ministrul spune că elementul principal al acestui plan este responsabilitatea și deciziile luate la nivel local.

Se propune, ca pentru a evita îmbolnăvirea în rîndul elevilor, distanța fizică să fie cît mai mare în contextul unei apropieri sociale specifică școlii. Astfel, spațiile vor trebui reamenajate pentru a asigura distanța și siguranța tuturor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load