Impactul Complexului hidroenergetic Dnestrovsk asupra mediului, subiect de discuție Suedia-Moldova

Impactul Complexului hidroenergetic Dnestrovsk asupra mediului, subiect de discuție Suedia-Moldova

Suedia va susține Moldova în promovarea proiectelor de mediu și a reformelor instituțiilor subordonate în domeniu.


În cadrul unei întrevederi a Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici cu Signe Burgstaller Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova a s-a discutat despre colaborarea moldo-suedeză în domeniul mediului, asigurarea suportului în reforma instituțiilor subordonate în domeniu , notează Noi.md.


În cadrul întîlnirii aceștea au discutat și despre asistența pentru elaborarea studiului de evaluare a impactului asupra mediului a funcționării Complexului Hidroenergetic Nistrean.


Signe Burgstaller și-a exprimat disponibilitatea de a susține Republica Moldova în promovarea proiectelor de mediu, reforma instituțiilor subordonate în domeniu, precum și consolidarea capacităților instituționale în gestionării substanțelor chimice.


În acest context,  Signe Burgstaller a anunțat că în curînd va fi lansat un nou ciclu de programe de instruire a funcționarilor publici în domeniul integrării managementului durabil al substanțelor chimice în procesele de planificare a dezvoltării naționale, iar Republica Moldova a fost menținută în lista țărilor prioritare pentru a beneficia de aceste instruiri.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load