TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Imigrant moldovean: „În Canada am de toate și nimic nu am”

Imigrant moldovean: „În Canada am de toate și nimic nu am”

Rareori se întîmplă ca moldovenii, care aleg să plece cu traiul într-o altă țară, să se integreze ușor și să se simtă acasă acolo unde, de fapt, sînt străini.


Grea a fost adaptarea și pentru jurnalista Liliana Arnăutu-Bagrin, care a fost nevoită să se reprofileze pentru a putea să-și întrețină familia departe de casă. Într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău, tînăra spune că traiul peste hotare nu este atît de ușor precum povestesc unii, dorul de casă fiind unul mistuitor.


„De fiecare dată revin ca să îmi revăd familia care a rămas în țară. Ei încă nu s-au obișnuit cu plecarea mea. Lumea mă întreabă „cum e în America ceea a voastră”. Le răspund pe această cale că am de toate și nu am nimic în Canada. Noi trăim cu picioarele în doua lighene: și acolo, și aici. O greșeală enormă, cred eu. Și asta ne împiedică să creștem profesional, pentru că tot timpul ne gîndim că poate ar fi mai bine să revenim în țară”, povestește emoționată Liliana.


Tot ea spune că și-ar dori să vină mai des acasă, dragi fiindu-i locurile natale și oamenii care o așteaptă cu un dor enorm de fiecare dată.


„Nu vin foarte des acasă. Anul acesta am revenit ca buneii să își revadă nepoții pentru că dorul îi mistuie. Totodată, am încercat să văd locuri pitorești din țară pe care nu am avut timp să le vizitez cînd eram acasă. Și da, Moldova este frumoasă!”, adaugă tînăra imigrantă.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load