COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ilegalități la frontieră: Patru ucraineni și doi moldoveni au ajuns pe mîna poliției

Ilegalități la frontieră: Patru ucraineni și doi moldoveni au ajuns pe mîna poliției

Bunuri fără acte de însoțire, trei cărți verzi și un permis de conducere neveridice au fost depistate de polițiștii de frontieră în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Documentați sînt patru ucraineni și doi conaționali pentru care s-au întocmit procese verbale.

Primul incident a fost semnalat în urma valorificării informației cu caracter operativ privind transportarea peste hotarul țării a materialelor semincer. Echipele mobile ale Direcției regionale Nord au întreprins cercetări pe direcția localităților Grimăncăuți - Vascovțî, raionul Briceni. Ca urmare, au fost depistate în timpul acțiunilor ilegale un mijloc de transport de model Ford Tranzit, cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești, și două persoane un cetățean al Ucrainei și un locuitor al satului Grimăncăuți. S-a recurs la examinarea teritoriului din apropiere unde au fost depistate trei genți voluminoase pline cu materiale semincer și cinci mii de puieți de trandafiri. Bunurile urmau să fie comercializate pe teritoriul Ucrainei.

Cazul este în continuare examinat sub toate aspectele legale de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. Pe numele cetățeanului ucrainean a fost pornită o cauza penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, acesta riscă o amendă în mărime de pînă la 750 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.


În punctul de trecere Lipcani-Rădăuți, pe direcția intrare s-au prezentat la linia de control trei autoturisme înmatriculate pe teritoriul Marii Britanii. La volanul mașinilor se aflau cetățeni ucraineni. Polițiștii de frontieră au depistat elemente neautentice asupra celor trei asigurări auto Cartea Verde, prezentate de șoferi. Audiați, bărbații au comunicat că nu cunosc detalii despre cele depistate.

În punctul de trecere Otaci, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a constatat lipsa elementelor de protecție pe permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ruse. Actul respectiv a fost transmis către expertiza tehnico-juridică. Moldoveanul în vîrstă de 25 de ani riscă să fie cercetat pentru uz de fals în acte.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load