IGP a lansat o campanie în care cheamă poliţiştii acasă

IGP a lansat o campanie în care cheamă poliţiştii acasă

Autorităţile vor să aducă acasă poliţiştii care muncesc peste hotare. IGP a lansat o campanie în acest sens şi le promite anumite facilităţi moldovenilor din străinătate.

Aceştia vor beneficia de salarii mari şi ar putea ocupa funcţii importante în cadrul instituţiei. Mirabela Punga, originară din satul Leca, Raionul Cantemir, a ajuns în 2012 în statul american Dakota de Nord. A participat la loteria „Green Card”, a cîștigat și a mers după visul american împreună cu familia. În SUA, femeia este polițist în rezervă, dar şi grefier. 

"Nimeni nu este mai presus de lege. Aici poliţiştii sînt foarte echipaţi pentru a proteja viaţa lor şi a celor din jur. Pentru a mă întoarce aş prefera un loc de muncă într-o echipă tînără şi ambiţioasă", a spus Mirabela Punga, poliţist voluntar în Dakota de Cord, SUA.

Sorin Netida a plecat la părinţi în Marea Britanie în 2012. După bacalaureat a fost admis la Academia de Poliție, iar pînă își va lua diploma, face voluntariat la Inspectoratul de Poliţie din oraşul Northamptonshire. 

"Aş dori să vin acasă, să fac experienţă, posibil... dar o să vedem. Nu sînt gata la momentul dat să las totul aici şi să plec în Moldova. Plus am de terminat universitatea, mai am încă un an şi jumătate", a declarat Sorin Netida, poliţist voluntar în oraşul Northamptonshire, Marea Britanie.

În timpul unei vizite în Marea Britanie, șeful adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc s-a întîlnit cu Sorin și l-a invitat la Chișinău să le vorbească angajaţilor Ministerului de Interne despre practicile din Regat. Cavcaliuc spune că atunci i-a venit ideea de readuce acasă poliţiştii.

"Pentru cei care vor corespunde calităţilor de conducători şi vor vrea sa revină acasă totalmente, noi vom face o selecţie şi bineînţeles le vom propune o funcţie de conducere pe domeniile de activitate pe care ei le practică în statele respective. Facem apel către toţi cetăţenii care sînt poliţişti în alte state, să se alăture campaniei noastre "Revin acasă pentru că îmi pasă", a menţionat Gheorghe Cavcaliuc  şef-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load