COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon spune că CA trebuie să-și revadă hotărîrea cu privire la activitatea presei

Igor Dodon spune că CA trebuie să-și revadă hotărîrea cu privire la activitatea presei

Igor Dodon spune că CA trebuie să-și revadă hotărîrea cu privire la activitatea presei

Șeful statului Igor Dodon consideră hotărîrea Consiliului Audiovizualului cu privire la activitatea presei în perioada de urgență este nejustificată. Totodată, președintele spune că CA ar trebui să-și revadă hotărîrea. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit la postul public de televiziune.

"Noi trebuie să repsectăm libertatea presei, care este a patra putere în stat și mai mult ca oricînd avem nevoie de presă indepedentă. Nu este decizie justificată și aș recomanda CA să revadă decizia. Noi înțelelgem că sînt surse care repartizează știrile false, trebuie să fie penalizate aceste surse. Totodată, rog presa să se informeze din surse oficiale, deoarece panica este mai periculoasă decît virusul", a declarat Igor Dodon.


Consiliul Audiovizualului a emis o dispoziţie prin care cere jurnaliştilor de radio şi televiziune să se abţină de la critici la adresa autorităţilor pe durata stării de urgență. Potrivit textului dispoziţiei, pe durata stării de urgență, prezentatorii, moderatorii şi redactorii vor renunța unilateral la enunțarea și favorizarea neavizată atît a propriei opinii, cît și a liberei formări de opinii arbitrare în reflectarea subiectelor ce vizează pandemia COVID-19, unicele surse sigure fiind autorităţile publice competente din țară și de peste hotare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load