COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon s-a întîlnit cu șeful misiunii OSCE

Igor Dodon s-a întîlnit cu șeful misiunii OSCE

Igor Dodon la întrevedere cu șeful misiunii OSCE: Soluționarea conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza integrității teritoriale a R.Moldova.

Președintele țării a discutat cu șeful misiunii OSCE despre pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova. În contextul alegerilor prezidențiale din acest an, părțile au discutat despre participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral.


Șeful statului a subliniat faptul că țara noastră este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE. Totodată, în cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul soluționării problemei transnistrene.


Am menționat importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE. În document este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune, a declarat președintele.


Oficialii au făcut un schimb de opinii și vizavi de pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load