TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon îi felicită pe moldoveni cu ocazia Zilei Crucii

Igor Dodon îi felicită pe moldoveni cu ocazia Zilei Crucii

Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, iar cu această ocazie, șeful statului, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor credincioșilor.

„Această sărbătoare marchează aflarea Crucii şi înălţarea ei în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în anul 335, şi aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgîni, în anul 629, pe vremea împăratului bizantin Heraclius, care a aşezat-o cu mare cinste în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim.


Crucea este un simbol al victoriei asupra morţii şi păcatului, iar sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci se serbează cu post și rugăciune, pentru a ne aduce aminte de Patimile și Moartea lui Iisus Hristos. Poporul nostru cinstește în mod deosebit Crucea Domnului și respectă tradiția strămoșească de a instala cruci la intrările în localități, la izvoare și răscruci de drumuri.

Fie ca Dumnezeu prin Crucea Sa Dătătoare de Viaţă să ne blagoslovească și să ne ocrotească țara!”, se arată în mesajul președintelui.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load