COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a vizitat raionul Ocnița

Igor Dodon a vizitat raionul Ocnița

În cadru vizitei de lucru în raionul Ocnița, Igor Dodon a vizitat biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului" din comuna Grinăuți-Moldova, care a fost construită în 1991, iar în vara acestui an, din cauza unui incendiu devastator, a fost distrusă în totalitate, transmite Noi.md.

Parohul bisericii i-a spus Președintelui că au ars și obiectele de cult, inclusiv icoanele, iar acum sătenii doresc să înceapă lucrările de reconstrucție a lăcașului. Igor Dodon a dat asigurări că va contribui la lucrările de renovare a bisericii deoarece credința ortodoxă și valorile tradiționale sînt tezaurul moștenit de la strămoșii noștri, iar noi trebuie să le păstrăm cu sfințenie.

În continuarea vizitei în raionul Ocnița, Președintele a mers la familia Rusnac care crește cu dificultate 8 copii dintre care - 4 frecventează școala, 2 de vîrstă preșcolară și gemeni cu vîrsta de 2 luni. Șeful statului a oferit familiei Rusnac ajutorul financiar unic în sumă de 4000 de lei din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet”, jucării, rechizite școlare și produse necesare pentru bebeluși.


De asemenea, Președintele țării a vizitat familia Peterciuc Leonida și Nicolae din satul Paladea, raionul Ocnița care în acest an au marcat 55 de ani de căsătorie. Igor Dodon le-a urat mulți ani fericiți înainte și multe bucurii alături de copii și nepoți

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load