COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a participat la întîmpinarea ajutorului umanitar din România

Igor Dodon a participat la întîmpinarea ajutorului umanitar din România

Șeful statului, Igor Dodon, a participat astăzi la întîmpinarea ajutorului umanitar din România. 20 de camioane de asistență umanitară au ajuns astăzi în Republica Moldova.

„Salut cu bucurie și cu mândrie sprijinul repetat oferit de România pentru cetățenii Republicii Moldova. Convoiul de ajutor medical românesc reprezintă o nouă dovadă că ne putem baza oricînd pe susținerea vecinilor și fraților noștri de peste Prut.

După ce acum o săptămînă au venit echipe de medici români, astăzi salutăm intrarea în țară a celor 20 de camioane de asistență umanitară, atît de necesară în lupta cu pandemia de coronavirus. Este un suport extrem de util atît pentru medicii noștri, cît mai ales pentru pacienți. Orice asistență medicală în plus înseamnă noi vieți salvate, noi speranțe pentru societate și șanse mai înalte pentru o revenire grabnică la normalitate.


Cu acest prilej, vreau să aduc mulțumiri și cuvinte de recunoștință poporuluiu-frate de peste Prut, conducerii României și nemijlocit domnilor miniștri Nelu Tătaru și Marcel-Ioan Vela care au binevoit să însoțească acest ajutor pînă la Chișinău, pentru a-l transmite direct instituțiilor medicale din Republica Moldova.

Noi știm că prietenul la nevoie se cunoaște și sprijinul oferit de România, pe timp de criză în ambele țări, e demonstrația vie a acestei prietenii. Sper foarte mult că după depășirea acestei crize cauzate de pandemie vom ști să intensificăm dialogul și colaborarea dintre țările noastre, iar sprijinul prietenesc va veni și în vremuri bune, inclusiv în mod reciproc, din Republica Moldova spre România, fiindcă și aici, la Chișinău, există dorința de a ajuta România acolo unde va fi nevoie”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load