COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iagupov: "Muzicienii s-au pomenit într-o situație complicată din cauza coronavirusului" (VIDEO)

Iagupov: "Muzicienii s-au pomenit într-o situație complicată din cauza coronavirusului" (VIDEO)

Muzicienii din Moldova și din lumea întreagă s-au pomenit într-o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că ei cîștigă, în mare parte, anume din concerte "vii" și rareori cineva dintre ei are vreun "airbag".

Despre aceasta a declarat pentru portalul Noi.md liderul trupei Zdob Și Zdub, Roman Iagupov, în cadrul unei discuții online cu prezentatorul rubricii "Istoria rockului moldovenesc", Nicolai Mișcoi.

Roman Iagupov a menționat că, în principiu, este bine dacă muzicienii au niște bani puși deoparte. "Starurile cu siguranță au o rezervă. Dar, în general, situația actuală cu privire la pandemia de coronavirus este foarte complicată, deoarece mulți muzicieni trăiesc din contul concertelor live. Despre societatea de autor în țara noastră, nu mai vorbesc. Avem o țară mică. Au loc judecăți veșnice, clarificări. A cîts oară trebuie să-mi refac toate lucrările.


Și în Rusia, societatea de autor este aproximativ la fel. Multe vedete se judecată. Și acolo e o mizerie. În principiu, România plătește drepturile de autor în mod regulat. Și dacă ești autor, în principiu, aceasta este o resursă. Banii vin. Dar, în general, situația pentru muzicieni este complicată", a subliniat liderul formației Zdob și Zdub.

Potrivit lui, în Moldova muzicienii au trăit întotdeauna bine. Majoritatea artiștilor s-au concentrat pe cover-bands, un fel de orchestre de nuntă și așa mai departe.

"Cu siguranță, atunci cînd carantina se va termina, anume această sferă își va reveni foarte greu, pentru că oamenii elementar nu au bani pentru a plăti muzicieni, și în al doilea rînd, oamenilor la vor fi pur și simplu frică să meargă la petreceri, să se distreze în grupuri mari de oameni. Poate într-o sferă alternativă, de exemplu, la Clubul rock Albion, în subcultura alternativă, concertele și petrecerile vor continua. Dar, din cîte știu, evenimente în masă nu vor avea loc pînă la sfîrșitul verii", a subliniat Roman Iagupov.

Vorbind despre perspectivele desfășurării concertelor on-line plătite, el a menționat că poți cîștiga din aceasta numai cu o organizare foarte bună, totul trebuie să fie realizat calitativ și la cel mai înalt nivel.

"Dacă anunți un preț pentru bilet, pentru vizionarea unui concert online, atunci trebuie să oferi spectatorului un nivel adecvat al calității. Și pentru a face acest lucru, trebuie să ai un studio bun, o echipă, un sunet bun sau să-l prelucrezi după filmare. Produsul trebuie să fie calitativ", a spus liderul trupei Zdob și Zdub.

El a menționat că populara trupă rusă Little Big a organizat un concert online și a cîștigat 200 de milioane de ruble pe el, prețul biletului a fost de 200 de ruble. "Dar aceasta este un domeniu puțin diferit, o altă muzică, o abordare diferită", a subliniat Roman Iagupov, subliniind încă o dată că pentru muzicienii care nu au rezerve și nu au posibilitatea de a cîștiga pe spectacole live, situația este complicată acum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load