COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărît! Cadrele didactice din instituțiile de învățământ municipal vor activa la domiciliu

Hotărît! Cadrele didactice din instituțiile de învățământ municipal vor activa la domiciliu

Primăria municipiului Chișinău informează că începînd de luni, 16 martie, cadrele didactice din municipiul Chișinău nu vor merge în instituțiile de învățămînt, dar vor munci la domiciliu.

Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile prin infecţia cu COVID-19 în Republica Moldova, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Cadrele didactice şi cele auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rîndul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare.


Totodată, instituţiile de învățămînt școlar și preșcolar vor raporta zilnic Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rîndul copiilor/elevilor şi angajaţilor.

Actualmente, profesorii sînt îndemnați să propună elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare;

- lecturi recomandate la disciplinele şcolare;

- vizionări de filme cu sarcini de analiză;

- analiza ştirilor tv/radio/net după algoritm stabilit;

- elaborarea de produse desenate/aplicate;

- croşetare, broderie, aplicaţii.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţămînt la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load