TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Harunjen respinge acuzațiile care i se aduc în dosarul furtului miliardului

Harunjen respinge acuzațiile care i se aduc în dosarul furtului miliardului

Ex-procurorul general Eduard Harunjen a negat acuzațiile precum că foști conducători ai Procuraturii Generale și ai Procuraturii Anticorupție, în diferite perioade de timp, ar fi folosit ilegal de mijloace financiare din sumele creditelor obținute de la BEM.

Bani care s-ar fi transferat prin compania „Kelway Trading” din Panama (offshore), pentru a nu impune recuperarea creditelor bancare și pentru a oferi protecție persoanelor implicate. El a remarcat că informația nu corespunde adevărului și că este o bîrfă, scrie realitatea.md.


Fostul procuror general a mai spus că nu-i este cunoscută denumirea companiei „Kelway Trading” din Panama și niciodată nu a avut nicio relație cu aceasta, la fel ca și cu alți agenți economici.

„Nu-mi este cunoscută compania, prima dată aud de ea. Anterior, cineva a mai încercat să răspîndească zvonuri de acest gen, care de fapt sînt niște aberații. În context, am făcut o solicitare oficială către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor pentru a verifica ce conturi au fost deschise pe numele meu și ce operațiuni s-au făcut prin aceste conturi”, a adăugat acesta.

Întrebat din ce cauză apar asemenea informații despre el, Eduard Harunjen a răspuns următoarele: „Nu știu, e greu să înțelegi ce se întîmplă în mințile unora. O minciună spusă public și nepedepsirea la timp a celui care o face încurajează persoanele să repete aceste fapte și să le transforme în îndeletnicire, așa cum o fac azi mulți așa-numiți formatori de opinie".

Menționăm că doi foști oameni de afaceri - Denis Urechi și Alexei Damaschin, care se declară victime ale dosarelor fabricate la comanda unui alt om de afaceri Ion Lambantu, au dezvăluit pentru Realitatea.md despre situația suspectă în care a dispărut un dosar de 15 volume, în care ar figura numele unor ex-procurori cunoscuți și cum primeau „otkat” 10 la sută din suma creditelor obținute din BEM, prin compania Kelway Trading din Panama, off-shore. Acest lucru a fost făcut pentru a nu impune să fie întorși banii furați și pentru a oferi protecție celor implicați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load