Harunjen îi răspunde lui Sandu: Îndemn procurorii să respecte legea

Harunjen îi răspunde lui Sandu: Îndemn procurorii să respecte legea

După ce prim-ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj către toți procurorii din R. Moldova pe care i-a îndemnat să nu mai asculte ordinele procurorului general Eduard Harujen vine cu o replică la cele spuse de Sandu.


„Eu mai bine de trei ani e cînd sînt procuror general și toți 20 de ani cît sînt în funcție de conducere la Procuratură tot timpul am îndemnat procurorii să respecte legea și să-și termine anchetele indiferent de orice influență. Aici eu susțin cerința prim-ministrului. Sîntem în același gînd. Eu nu am dat indicații procurorilor pe dosar. Eu nu știu pe ce dosar este informată doamna prim-ministru”, a spus Eduard Harunjen, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.


Șefa Guvernului a declarat că este grav ce se întîmplă astăzi în Procuratură și a spus că Eduard Harunjen și Adriana Bețișor au fost „penibili” ieri în conferința de presă „încercînd să demonstreze că-și îndeplinesc misiunea”: „Ziceau că investighează furtul miliardului și că în curînd se va ajunge la finalitate. Fals.”


„Eu nu pot înțelege ce atribuții are Bețișor cu cei 600 de procurori. Asta pentru mine este neînțeles. Ea niciodată nu a ocupat funcții în Procuratura Generală și nu știu ce indicații ar putea da ea în teritoriu. Asta chiar mă uimește. Dacă cineva vreodată ne-a indicat concret sau cel puțin a sugerat la ce etapă a urmăririi penale, către cine și cum a influențat procurorul general atunci vom avea ce discuta”, a spus Harunjen.


Reamintim că prim-ministrul Maia Sandu a venit cu un mesaj către toți procurorii din R. Moldova pe care i-a îndemnat să nu mai asculte de ordinele procurorului general Eduard Harujen și să acționeze conform legii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load