TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Harunjen a depus o plîngere penală către actualul procuror general Robu

Harunjen a depus o plîngere penală către actualul procuror general Robu

Fostul procuror general Eduard Harunjen a depus o plîngere penală în adresa actualului procuror general interimar Dumitru Robu cu solicitarea de a fi cercetat un caz major de corupție.


Se întîmplă după declarațiile de ieri ale omului de afaceri Andrei Tranga, făcute la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8. Tranga, a declarat în emisiune că pentru eliberarea din detenție a lui Viorel Varzari, fostul său prieten și partener de afaceri, a fost achitat un milion de euro, bani din care s-ar fi înfruptat și Harunjen, din spusele lui Tranga. Ex-șeful Procuraturii Generale (PG) respinge cu vehemență acuzațiile și spune că s-a adresat actualului procuror general pentru ca organele procuraturii să investigheze acest caz și să-i pedepsească pe cei care au luat milionul, ori, dacă se va dovedi că businessmanul minte, să fie tras la răspundere.


Ce spune Tranga?


Omul de afaceri zice că a aflat din sursele sale că șefi din cadrul procuraturii au primit un milion de euro pentru a-l elibera pe Varzari și a-l băga pe el la dubă: „Mi-au transmis mai multe surse că procurorilor li s-a dat un milion de euro pentru ca pe Varzari să-l elibereze, iar pe noi să ne rețină. Sursele mele apropiate mi-au spus că jumătate de milion a ajuns în „oficiu”, așa mi s-a spus, iar o altă jumătate de milion a fost împărțită între Harunjen, Chitoroagă ș.a.”, a declarat Tranga în emisiune.


Ex-șeful Procuraturii Generale zice că declarațiile lui Tranga, care sînt, de fapt, niște acuzații, denotă un comportament iresponsabil și că adevărul trebuie să-l scoată la iveală organele de drept. De aceea, Harunjen a depus o plîngere la Procuratura Generală.


„După natura lor acestea sînt niște acuzații care nu au nimic cu realitatea, cel puțin în raport cu persoana mea. Nu cunosc la moment cu certitudine din care motive s-a purces la acest comportament absolut iresponsabil, dar, fără îndoială, îl vom afla de curînd. Eu nu numai că neg aceste acuzații, eu condamn astfel de comportamente și voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a aduce adevărul în cazul acesta. Astăzi am depus o plîngere penală pe numele procurorului general interimar, cu solicitarea investigării circumstanțelor nominalizate, ori, cele spuse eventual constituie o crimă și nu pot rămîne așa, la nivel de declarație.În cadrul investigațiilor nu te mai poți ascunde după surse neclare sau după alte supoziții. Adevărul este simplu: ori cineva a primit mită și acel cineva trebuie să fie pedepsit penal, pentru că este o infracțiune deosebit de gravă, sau persoana care a făcut aceste declarații false și mincinoase trebuie să poarte răspundere civilă sau altă formă de răspundere prevăzută de legi”, a declarat Eduard Harunjen pentru TV8.md.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load