Haine şi încălţăminte contrafăcute, depistate de vameşi

Haine şi încălţăminte contrafăcute, depistate de vameşi

Articole vestimentare și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, erau comercializate în mai multe puncte comerciale din or. Edineț și Drochia, relatează NOI.md.


Bunurile, estimate la aproximativ 300 de mii de lei, au fost depistate de către Inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, care au descins ieri la patru unități comerciale.  


Controalele au fost desfășurate urmare a informațiilor operative deținute de către ofițerii Echipelor Mobile privind activitatea ilicită de comerț desfășurată de către proprietarii unităților comerciale respective.


În consecință, vameșii au depistat în total 182 de piese vestimentare și 232 de perechi de încălțăminte, fără acte de proveniență. Totodată, bunurile aveau marcajele unor branduri renumite, existînd astfel bănuieli că acestea ar aduce atingere anumitor drepturi de proprietate intelectuală.


Conform procedurii, bunurile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load