Guvernul nu a susținut acordarea de noi facilități veteranilor de război

Guvernul nu a susținut acordarea de noi facilități veteranilor de război

Inițiativa acordării dreptului la călătorie gratuită în transportul public pentru veteranii de război nu a fost susținută de Guvern, comunică NOI.md.


Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați PSRM și instituie dreptul veteranilor de război și al persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului la călătorie gratuită cu toate mijloacele de transport rutier, în  trafic național, cu excepția taximetrelor, precum și cu transportul feroviar. Conform autorilor, cheltuielile legate de acordarea prestațiilor urmau a fi suportate de patroni sau furnizorii de servicii.


Cabinetul de Miniștri a respins însă inițiativa, argumentînd că nu are fundamentare economico-financiară.


„S-a constatat că acest proiect include norme cu caracter de reglementare a activității de întreprinzător, respectiv este necesar de realizat o analiză a impactului acestui proiect. Nu sînt stabilite mijloacele financiare necesare pentru punerea în aplicare și sursele de finanțare. Conform legii, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare, prin urmare, propunem respingerea proiectului”, a menționat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.


Și premierul Pavel Filip a precizat că o asemenea inițiativă nu poate fi susținută.


„Am mai avut inițiative de acest gen și am constatat de fiecare dată că este, de fapt, o distorsionare a sistemului economic și financiar. Oamenii care au nevoie de acest lucru trebuie să primească salarii, pensii, indemnizații, astfel încît să-și poată acoperi aceste cheltuieli. Anume pe această abordare vom merge în continuare”, a menționat el. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load