COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul va expropria 20 de terenuri pentru a asigura accesul spre Arena Chișinău

Guvernul va expropria 20 de terenuri pentru a asigura accesul spre Arena Chișinău

În jur de 20 de loturi de teren, din preajma complexului Arena Chișinău, vor fi expropriate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de stat.

Acest lucru este prevăzut de proiectul unei hotărîri de guvern, privind atribuirea statutului de utilitate publică de importanță națională construcției, amenajării și asigurării accesului la completului arenei multifuncționale Arena Chișinău.

Potrivit proiectului, obiect al exproprierii sînt bunurile imobile (terenuri, edificii înregistrate în baza a 20 de numere cadastrale), aflate în proprietate privată și amplasate în comuna Stăuceni.


Guvernul va lua măsurile necesare pentru exproprierea acestor bunuri imobile și pentru transferarea acestuia în proprietatea statului. Modificările necesare vor fi făcute în Registrul bunurilor imobile. Proprietarilor privați li se va plăti o compensație pentru bunurile imobiliare expropriate, fondurile pentru aceste scopuri vor fi alocate de la bugetul de stat.

Costurile pentru aceste scopuri vor fi stabilite în urma negocierilor comisiei de expropriere cu proprietarii de proprietăți. În nota explicativă la proiect se menționează că exproprierea de terenuri a fost necesară pentru a respecta cerințele tehnice și urbanistice necesare, precum și standardele de siguranță pentru construcția unor astfel de obiective.

În special, acest lucru este necesar pentru a respecta planurile de dezvoltare urbanistică a municipiului Chișinău și a comunei Stăuceni, inclusiv a planului zonal pentru dezvoltarea străzii Bucovina, care este considerat un segment important al sistemului de transport al orașului.

Arena multifuncțională Arena Chișinău, destinată evenimentelor sportive, culturale și de divertisment, va fi amplasată pe o suprafață de 69 de hectare. Costul total al proiectului este de 43 de milioane de euro. De construcția acesteia, în cadrul unui parteneriat public-privat, se ocupă compania din Turcia Summa Turizm Yatirimciliği Anonim Şirketi. Arena Chișinău urmează a fi dată în exploatare pînă la sfîrșitul anului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load