Guvernul dă start concursului pentru decernarea Premiului Naţional

Guvernul dă start concursului pentru decernarea Premiului Naţional

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional s-a întrunit astăzi în prima ședință, prezidată de prim-ministrul Maia Sandu, președinte al Comisiei, în cadrul căreia au aprobat etapele concursului.


Premiul Naţional se acordă pentru: cercetări ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea ştiinţei; publicaţii, produse, procese şi servicii noi cu potenţial înalt socioeconomic şi pentru promovarea imaginii ştiinţei naţionale pe plan internaţional; proiectarea, dezvoltarea şi punerea în aplicare a tehnologiilor noi şi inovative, destinate soluţionării provocărilor societale şi care au un impact socio-economic pozitiv;  produse de creaţie şi inovaţii artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional, etc.


Scrisorile de recomandare pentru participarea la concursul pentru decernarea Premiului Național se prezintă pe adresa Cancelariei de Stat  pînă la 17 iulie.


Dosarele candidaților  care vor promova etapa examinării scrisorilor de recomandare se vor depune, de asemenea, pe adresa Cancelariei de Stat, în perioada 22 iulie – 26 iulie.


La concursul pentru decernarea Premiului Naţional nu se admit persoanele care dețin Premiul Național sau Premiul de Stat, precum şi lucrările sau părţile acestora premiate în cadrul edițiilor anterioare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load