COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul a aprobat hotărîrea cu privire la anularea bacalaureatului

Guvernul a aprobat hotărîrea cu privire la anularea bacalaureatului

La propunerea Ministerului Educației, executivul a aprobat astăzi hotărîrea de a anula examenele de bacaluareat în acest an, informează Noi.md.

Astfel, absolvenții de liceu vor primi diplomele în baza mediilor anuale de liceu, a comunicat ministrul Educației, Igor Șarov. Oficialul a precizat că nu există riscul ca aceste diplome să nu fie recunoscute peste hotare.

„Ministerul consideră această variantă drept unica posibilă, vom înainta proiectul de lege în Parlament, respectiv diplomele primite vor fi ca și în anii precedenți recunoscute internațional. A fost ultima opțiune la care am fost nevoiți să recurgem, în contextul situației epidemiologice. Altfel riscam să punem în pericol nu doar viața copiilor, dar și a personalului auxialiar și a profesorilor”, a explicat Șarov.

Totuși, candiații care nu au promovat examenul de bacalaureat anii precedenți, nu vor avea posibilitatea să-și ia diploma în acest an.


„Cei care nu au susținut, vor avea posibilitatea să susțină în următoarea sesiune. Nu este anul curent - anul de finalizare a studiilor pentru această categorie”, a menționat ministrul Educației.

Proiectul de lege cu privire la anularea examenelor de bacalureat urmează a fi votat de Parlament.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load