COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gripa atacă, spune un cunoscut pediatru

Gripa atacă, spune un cunoscut pediatru

Tot mai multe cazuri de gripă ar fi fost înregistrate în ultima perioadă în Republica Moldova. Cel puțin despre asta a scris pediatru Mihai Stratului pe pagina sa de Facebook.

De partea cealaltă, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică dezminte cele scrise de Stratulat și menționează că cazuri de gripă în acest sezon nu au fost înregistrate.

Atenție Gripa Avem foarte multe cazuri de analize pozitive la AH1N1 si AH3N2


In marea majoritate a cazurilor se manifesta ca o simpla viroza cu febra, rinoree, cefalee și tuse, in unele cazuri tuse pronunțată în accese sau tuse de lunga durata, care necesita doar tratament simptomatic, dar exista și chiar avem un caz de complicație a bolii cu agravare rapida in pneumonie cu pleurezie, fulminant (nu a fost încă confirmat prin analize), dar luînd in considerație situașia epidemiologica, presupunem ca este asociat gripei Evoluția bolii și complicațiile care pot apărea nu depinde de: cînd vă adresați la medic și ce tratament luați, ele depind de imunitatea copilului, agresivitatea virusului și patologii asociate”,a scris Mihai Stratulat pe pagina sa de Facebook.

Pediatrul a atașat și cîteva imagini care ar confirma cazurile de gripă depistate.

De cealaltă parte, șeful Secției de supraveghere epidemiologică a gripei și infecții respiratorii din cadrul ANSP Ștefan Gheorghiță a precizat că în acest sezon nici un medic din Republica Moldova nu a înregistrat nici un caz de gripă.

„Cazuri de grip noi nu am înregistrat. Săptămîna trecută noi am colectat opt probe de la opt persoane din diferite teritorii cu semne clinice a infecției respiratorii acute virale și am efectuat investigațiile în laborator. În urma aceasta nu am depistat nici un caz de gripă sezonieră. Nici un doctor din Republica Moldova pînă ieri, nu a diagnosticat nici un caz de gripă.Noi am diagnosticat doar cinci cazuri de infecții non-gripale și atît”, a precizat pentru TV8 Gheorghiță.

Potrivit șefului secției, în săptămîna precedentă au fost înregistrate 6948 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load