TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greceanîi: Nu voi permite închiderea școlilor pentru copii cu nevoi speciale

Greceanîi: Nu voi permite închiderea școlilor pentru copii cu nevoi speciale

Elevii Școlii speciale-internat pentru copii hipoacuzici din satul Hîrbovăţ, raionul Călărași, au venit astăzi în vizită la președintele Parlamentului cu un program artistic și tablouri pictate pe sticlă.

Întîlnirea a fost emoționantă, inclusiv pentru că Zinaida Greceanîi cunoaște copii și profesorii de mai bine de 15 ani, a relatat pentru moldpres Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.


Copiii au mulțumit speakerului pentru susținere și grijă, precum și pentru decizia de a lua sub patronajul său instituția. Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștință cadrelor didactice din școala specială-internat pentru grija și dragostea lor față de copii, iar micuților le-a spus că admiră talentul și perseverența lor.

Președintele Parlamentului a declarat că în ultimii ani școala a trecut prin perioade dificile, cînd s-a încercat închiderea instituției. Totuși, școala a rezistat și Zinaida Greceanîi a subliniat că nu va permite închiderea școlilor pentru copii cu nevoi speciale.

Școala specială-internat pentru copii hipoacuzici din satul Hîrbovăţ, raionul Călăraşi, funcționează din anul 1991, avînd o capacitate de 198 de locuri. Misiunea instituției rezidă în crearea condițiilor optime pentru dezvoltarea liberă şi armonioasă a elevilor cu deficiențe auditive şi integrarea lor în societate.

Parlamentul Republicii Moldova, prin propriul exemplu, demonstrează abordarea responsabilă a problemei persoanelor cu deficiențe și realizează diverse acțiuni de creștere a accesibilității Legislativului. Instituția a editat broșuri despre activitatea sa în stilul Braille (pentru persoane cu deficiențe de vedere) și ”easy to read” (ușor de citit, ușor de înțeles), precum și a tradus în limbaj mimico-gestiual a materialelor informative în format video. Căile de acces și infrastructura internă a clădirii instituției sînt ajustate pentru persoane cu dizabilități locomotorii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load