Grădiniţa din satul Crasnoarmeiscoe a fost renovată

Grădiniţa din satul Crasnoarmeiscoe a fost renovată

Bucurie mare pentru copiii care frecventează grădiniţa din satul Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti.

Două săli ale instituţiei preşcolare au fost renovate capital. Pereţii au devenit mai coloraţi, iar din podeaua găurită nu a rămas nici urmă.

"Pereţii vechi au fost tencuiţi. Pînă acum trebuia să-i văruim. În această sală erau nişte lămpi vechi, lumina era proastă, dar acum au instalat lămpi luminoase", a spus directoarea grădiniţei din Crasnoarmeiscoe, Svetlana Grableac.

Şi blocul alimentar a fost renovat. 

"Este atît de plăcut. Vii la lucru şi te gîndeşti că sînt asemenea condiţii minunate. E o plăcere să vii la serviciu", a spus Pbucătarul, Galina Anastasii.

În timpul reparaţiilor, copii nu au mers la grădiniţa, iar de luni părinţii spun că pe micuţi îi aşteaptă o bucurie mare.

"Copilul meu va fi de două ori mai mulţumit, decît mine cînd va veni luni la grădiniţa. Condiţiile sînt foarte bune."

"Îmi place totul. Şi podeaua, şi ferestrele. Este cald. Copii abia aşteaptă să vină." 

Lucrările de reparaţie au costat aproximativ un milion de lei, bani obţinuţi din bugetul de stat. 

"Trebuie să mai reparăm înca doua grupe la etajul unu, trebuie sa amenajam teritoriul, intrarea in gradinite, mai avem reparatia in sala festiva, unde dnecesita schimbarea geamurilor", a spus primarul comunei Crasnoarmeiscoe, Alexandru Tudoseiciuc. 

Primarul se bucură şi de susţinerea autorităţilor centrale. 

"Vom depune eforturi ca sa continuam sustinerea acestor proiecte. De jos trebuie sa vina initiativa. Noi doar sprijinim ceeea ce vor sa faca primarii si aici este o localitate unde primarzul face lucruri frumoase", a spus deputatul, Anatolie Zagorodnii.

După renovare, în grădiniţă vor activa patru grupe, şi nu trei, aşa cum era pînă acum. Astfel, instituţia va putea fi frecventată de 110 copii.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load