Gerul năprasnic face victime

Gerul năprasnic face victime

Gerul de afară face victime. Din cauza frigului care s-a instalat în ultimele zile, mai multe persoane au solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă, notează NOI.md.

Doi bărbați în virstă de 57 și, respectiv, 64 de ani din raioanele Hîncești și Ocnița, au fost transportați la spital cu hipotermii. Medicii au constatat degerături la degetele membrelor inferioare, iar șapte persoane au fost diagnosticate cu hipotermie, dintre care o adolescentă de 15 ani, care a fost găsită noaptea în stradă de către trecători. Aceștia au anunțat imediat Serviciul 903.

Două persoane din raioanele Fălești și Anenii Noi au fost găsite în stradă în stare de incoștiență. La locul solicitării echipa a apreciat starea pacienților ca extrem de gravă, cu indicii hemodinamici instabili, iar în pofida măsurilor întreprinse de medici, aceste persoane, cu regret, nu au mai putut fi salvate și au decedat în drum spre spital. Celelalte persoane au fost transportate la spital în stare stabilă. 

Majoritatea pacienților înregistrați cu hipotermii erau din familii social vulnerabile, doi dintre aceștia sînt fără adăpost și se aflau sub influența consumului de alcool.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load