Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Generația COVID-19 și școala online

13 sep. 2020,, 17:00   Societate
2891 0

Pandemia îi obligă pe elevi să stea mai mult timp în faţa computerului. Odată cu noile realităţi, cînd învăţămîntul se desfăşoară online, au apărut noi riscuri la care sînt supuşi elevii şi studenţii.

Potrivit medicilor, privitul îndelung la calculator predispune la diferite afecţiuni oftalmologice. Doctorii vin cu recomandări privind protecţia ochilor împotriva efectelor nocive ale calculatorului, relatează Moldova 1.

Din 1 septembrie, mai multe şcoli şi universităţi din ţară desfăşoară procesul educaţional la distanţă. În această realitate nouă, elevii şi studenţii sînt nevoiţi să petreacă mai mult timp la calculator. În timp ce unii suportă mai uşor efectele negative ale statului îndelungat în faţa monitorului, alţii suferă de oboseală oculară.

„Ne-am străduit să facă mai multe pauze. Mă bucur foarte mult că s-au scurtat lecţiile. Pauzele există. Face copilul sport şi careva exerciţii cu ochişorii”, a declarat Olga Rusu, părinte.

Medicului oftalmolog, Sergiu Andronic, spune că lucrul intens la calculator este urmat de anumite simptome care ar trebui să pună în gardă părinţii. Pentru a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale, medicul recomandă pauze regulate şi poziţionarea monitorului la nivelul braţelor.

„Distanţa trebuie să fie nu mai mică de 40-50 de centimetri de la ochi, în timpul lucrului copilul trebuie să clipească mai frecvent, dacă părintele observă că copilul lăcrimează sau ochişorii sînt roşii trebuie să se adreseze la oflamolog”, afirmă medicul oftalmolog.

Potrivit medicilor, dacă unele afecţiuni oftalmologice nu sînt tratate la timp, este posibil ca acestea să afecteze foarte mult vederea, dar şi performanţa elevilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?