Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

"Gebreyesus, cine sînteți?"

2 sep. 2020,, 08:21   Societate
6961 1

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că statul ar trebui să controleze situația privind coronavirusul în interiorul țării și a numit patru pași care, în opinia sa, ar trebui să-i întrprindă fiecare țară, înainte de a reveni la viața obișnuită după carantină.

Potrivit lui, în primul rînd, trebuie oprită transmiterea virusului în rîndul grupurilor mari de oameni - pe stadioane, evenimente în masă și în timpul slujbelor în lăcașe. În al doilea rînd, este important de protejat cele mai vulnerabile la boală categorii de persoane, ceea ce va reduce rata mortalității.

În al treilea rînd, toți ar trebui să respecte măsurile de siguranță: să poarte mască și mănuși, să respecte distanța socială și să se spele pe mîinile. În al patrulea rînd, autoritățile trebuie să continue să testeze oamenii la prezența COVID-19, să izoleze la timp și să trateze pacienții, precum și să urmărească contactele acestora.

Totodată, condițiile enunțate de șeful OMS nedumeresc: în ce temei această persoană dictează regulile lumii întregi și pune o întrebare retorică: "Cineva a susținut aceste 4 principii ale sale, de exemplu, adunarea general a OMS sau un alt organ colegial al acestei organizații?"

Deoarece, cel mai probabil, acesta este punctul de vedere personal al domnului Ghebreyesus, atunci nu este clar pe ce s-a bazat managerul executiv, al cărui sarcină este de a executa deciziile organelor colegiale ale OMS, dictînd regulile întregii lumi, cu atît mai mult că împotriva OMS și personal a lui Tedros Adhanom Ghebreyesus anterior au fost aduse multe diverse pretenții.


Organizația Mondială a Sănătății a fost criticată dur, menționînd că organizația nu a obținut ceea ce trebuia să facă. Potrivit presei, mai mult de jumătate dintre experții medicali care sînt consultați de OMS au declarat, în conformitate cu cerințele, că banii pe care îi primesc de la diverse companii medicale ar putea "provoca un conflict de interese" în timpul activității lor la OMS. Mai mult decît atît, în ciuda faptului că OMS își păstrează statutul de Organizație a Națiunilor Unite, mai mult de jumătate din bugetul său ea îl primește de la investitori privați, principalul fiind susținătorul "reducerii forțate a populației Pămîntului", Bill Gates.

Gebreyesus, care este doctor în științe filosofice, nu medicale, nu a făcut nimic pentru a consolida autoritatea OMS ca susținător imparțial al luptei pentru bunăstarea omenirii. De la începutul lunii martie, Universitatea Oxford și o serie de guverne mondiale au încetat să utilizeze recomandările OMS în lupta împotriva coronavirusului, referindu-se la existența în ele a unor inexactități.

Experții au subliniat în mod repetat interesul nesănătos al OMS pentru problemele HIV-SIDA, gripei, homosexualității, sexualității infantile și practicii mutilării organelor genitale feminine. În întreaga lume, oamenii mor cel mai adesea de boli cardiovasculare, oncologice și accidente. Tocmai pe locul al șaselea se află mortalitatea de HIV și pe ultimul - de gripă și IRVA. Mulți experți consideră că nu există nici un fel de epidemie de SIDA. De ce OMS acordă o atît de mare atenție luptei împotriva bolilor care nu aduc un astfel de pericol, potrivit chiar statisticilor sale?

OMS s-a făcut de rușine și în ceea ce privește gripa aviară, creînd panică și forțînd multe țări, în special Germania și Danemarca, să cumpere stocuri mari de Tamiflu. În Danemarca au apărut pentru prima dată suspiciuni că farmaciștii au mituit experții OMS, pentru ca aceștia să forțeze întreaga lume să cumpere medicamente și vaccinuri. Olandezul Albert Osterhaus, care face parte din grupul consultativ strategic al experților OMS, a fost unul dintre cei care convingea de pericolul pandemiei de gripă porcină, conducînd, în același timp, compania privată "Grupul de lucru științific european pentru gripă". Jurnaliștii occidentali au declarat că această companie este finanțată de giganții industriei farmaceutice mondiale care produc medicamente și vaccinuri împotriva gripei.

Timp de aproximativ 20 de ani, apărătorii drepturilor omului și organizațiile religioase acuză UNICEF și OMS de campaniile planificate de sterilizare a populației prin vaccinare. Anume acest lucru a subminat încrederea în vaccinuri. După scandalul privind gripa porcină, pretenții la nivel oficial față de OMS a început să aducă și Rusia.

Președintele american, Donald Trump, a criticat activitatea OMS în perioada pandemiei de coronavirus, menționînd că OMS a greșit foarte mult, sfătuind Washingtonul să nu suspende primirea pasagerilor din China, cînd răspîndirea coronavirusului abia începuse acolo. "De ce ne-au dat o recomandare atît de eronată?", a întrebat Trump.

Apoi el a trimis Congresului SUA o notificare privind retragerea oficială a SUA din OMS. Președintele american a suspendat finanțarea organizației și i-a înaintat o serie de cerințe.

Șeful de la Casa Albă, la sfîrșitul lunii mai, în toiul pandemiei, a înaintat OMS un ultimatum, cerînd să dovedească independența față de China și în 30 de zile să îndeplinească cerințele SUA privind reformele. În caz contrar, Trump a amenințat că SUA va părăsi organizația.

Trump a anunțat suspendarea alocării fondurilor către Organizația Mondială a sănătății pînă la finalizarea anchetei de către Administrația SUA "cu privire la măsurile sale eșuate ca răspuns la focarul COVID-19".

Potrivit președintelui american, OMS a ignorat anunțurile demne de încredere privind izbucnirea virusului de tip nou în Wuhan în decembrie 2019 sau chiar mai devreme. În plus, organizația nu a efectuat o investigație independentă după apariția datelor, care erai în contradicție cu poziția Beijingului. Trump a susținut, de asemenea, că OMS a știut încă la sfîrșitul anului trecut despre gradul de pericol pe care îl reprezintă noul coronavirus, dar organizația a decis să nu împărtășească aceste informații cu restul lumii.

Multe țări au simțit necesitatea de a introduce carantină, izolînd strict focarele și oamenii care vin din acestea, contrar sfaturilor OMS, din experiența lor amară.

Potrivit datelor oficiale, Tedros Adhanom Ghebreyesus este un funcționar de stat etiopian, ministrul Afacerilor Externe al Etiopiei, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Dr. Tedros a devenit primul Director general al OMS, ales de Adunarea Mondială a Sănătății din mai mulți candidați, și primul reprezentant al regiunii africane a OMS, menit să servească în calitate de principalul oficial tehnic și administrativ al OMS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?