Gama Stages de la Joie, cele mai premiate scaune auto din Europa ©

Gama Stages de la Joie, cele mai premiate scaune auto din Europa

Cum alegi corect scaunul auto pentru copilul tău

În zilele noastre, scaunul auto este mai mult decât necesar. Când te pornești la drum lung, ține cont de faptul că piciul va fi „fixat” multă vreme în scaun, iar tu ești obligat să-i asiguri atât siguranța, cât și confortul.

Este important să ții cont de câteva criterii, atunci când alegi un scaun auto, mai ales că acestea se găsesc în gamă largă în magazinele pentru copii din Chișinău.

Categorii de scaune auto în funcție de vârsta și greutatea copilului

Mai întâi de toate, trebuie să cumperi scaunul auto ținând cont de vârsta copilului tău, de înălțime și greutate.

•          Grupa 0+, ori scoica auto, se va folosi de când ai ieșit cu bebelușul din maternitate și până când acesta va avea în jur de 13 kilograme;

•          Grupa 1 este recomandată pentru bebelușii de la 9 kg și până la 18 kg;

•          Grupa 2 se va folosi pentru copiii care au între 15 și 25 kg;

•          Grupa 3 (ori înălțătorul), este pentru copiii ce au de la 22 și până la 36 kg.

•          Totodată, sunt și grupe combinate (grupa 0/1, 0/1/2, 2/3 ori 0/1/2/3). Asta înseamnă un fel de scaun-robot: cumperi unul singur, dar îl folosești mai multă vreme.

Un criteriu important: montarea corectă a scaunului auto

Odată ce ai ales scaunul auto, în funcție de greutate sau vârstă, trebuie să te informezi în ceea ce privește montarea scaunului: în sensul direcției de mers sau cu spatele la drum. Testele au demonstrat că scaunele auto împotriva sensului de mers sunt de circa cinci ori mai sigure pentru copii, întrucât, în caz de impact, gâtul și coloana celui mic nu sunt la fel de expuse. Asta se referă, mai ales, la copiii de vârstă mică: 0-18 kg.

Mai trebuie să atragi atenția la modul de montare a scaunelor pentru bebeluși: cu isofix ori cu centurile de siguranță. În mare parte, acestea nu se referă la siguranța copilului, ci la ușurința de instalare. Un scaun auto cu isofix va fi mai ușor de scos și de mutat dintr-o mașină în alta.

Cele mai recomandate scaune auto pentru copii

Într-o eră a internetului, este logic că atunci când te decizi să iei un scaun auto pentru copilul tău, dai în motorul de căutare și vezi ce comentarii scriu părinții despre un brand sau altul. Cel mai premiat tip de scaune auto din Europa este Joie Stages. Acesta a trecut cu brio numeroase crash-teste și a obținut zeci de distincții de specialitate. Părinții au doar cuvinte de laudă despre acest scaun auto pentru copii întrucât, pe lângă designul unic, nivelul de siguranță sporit, el este comod și econom, fiind lider la capitolul preț-calitate. Scaunul Joie Stages poate fi folosit până la vârsta de aproximativ 7 ani (categoria 0-25 kg) și are o structură lejeră și comodă pentru părinți:

  • Un sistem special de reglare a centurilor și a suportului pentru cap, care, apropo, poate fi ajustat în cinci poziții diferite, în funcție de înălțimea copilului.
  • Montarea scăunelului este una facilă.
  • Materialele permit trecerea aerului, astfel încât pielea copilul să respire chiar și în zilele toride.
  • Husa este lavabilă.
  • Are un buzunărel pentru stocarea lucrurilor bebelușului tău.

Scăunelele auto pentru copii Joie pot fi ușor găsite pe pagina magazinului online Mamico.md. Dacă te grăbești, poți prinde și reduceri de până la 10 % la aceste produse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load