TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gaiciuc: Trebuie să ținem mereu minte că Moldova este un stat neutru

Gaiciuc: Trebuie să ținem mereu minte că Moldova este un stat neutru

În Constituția Republicii Moldova este menționat faptul că Moldova este un stat neutru, dar acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să fim izolați.

Despre aceasta a declarat Victor Gaiciuc, ministrul Apărării al Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC-21.

"În Constituție se spune că Moldova este un stat neutru. Ce înseamnă un stat neutru? Înseamnă că nu facem parte din niciun bloc militar, dar aceasta nu înseamnă deloc că trebuie să fim auto-izolați și nu ar trebui să cooperăm cu nimeni. Acest lucru este exclus. În plus, Moldova este membru al Națiunilor Unite, iar în Cartă este menționat faptul că fiecare țară-membru al Națiunilor Unite trebuie să contribuie la întărirea păcii și securității pe Pămînt. Cu toții spunem că trebuie să fim protejați, dar și noi trebuie să contribuim cu ceva la lupta împotriva terorismului, consolidarea păcii, securitatea în regiune, în Europa, în întreaga lume. Eu înțeleg că sîntem o țară mică, dar, cu toate acestea, noi prezentăm interes și avem încheiate acorduri cu 23 de țări privind cooperarea în domeniul militar, inclusiv cu Rusia, Ucraina, România, Lituania, SUA, Turcia, Grecia și altele”, a declarat Victor Gaiciuc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load