COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gaiciuc: "Componența actuală a Armatei Naționale a Moldovei este optimă"

Gaiciuc: "Componența actuală a Armatei Naționale a Moldovei este optimă"

Componența actuală a Armatei Naționale a Moldovei este optimă și nu mai trebuie redusă.

De această părere este ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a amintit că anterior, în cadrul adoptării în 2002 a conceptului reformei Forțelor Armate din Moldova, componența forțelor armate ale țării noastre a fost redusă de la 8500 la 6500. Cu toate acestea, de fapt, în prezent din componența Armatei Naționale fac parte aproximativ 5000 de militari.

"Desigur, Moldova nu poate întreține o armată de milioane, precum China și Rusia. În orice țară, numărului militarilor din armată reiese din mărimea teritoriilor sale, numărul populației, posibilitățile economice, amenințările reale și așa mai departe. Componența actuală a Forțelor Armate din Moldova este optimă, deoarece în cazul reducerii sale ulterioare nu va mai fi o armată, ci un batalion de asigurare a ceva", a menționat ministrul Apărării.


El a subliniat că numărul militarilor din Armata Națională, care astăzi este stabilit prin lege, este optim pentru populația țării noastre în proporție de 3 milioane de oameni. "Este un număr optim. Nu trebuie mai puțin. Există țări mult mai mici decît Moldova după populație și teritoriu, dar care au un număr mult mai mare de militari decît Moldova", a spus Victor Gaiciuc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load