COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furtună spune cînd anume se poartă obligatoriu măști în spații deschise

Furtună spune cînd anume se poartă obligatoriu măști în spații deschise

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, spune că măștile se poartă obligatoriu în spațiile publice deschise doar unde se atestă aglomerație de persoane și unde nu e posibilă păstrarea distanțării sociale.

139 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi, 15 iunie, în Republica Moldova, din 545 de probe procesate.

Opt dintre infectați fac parte din personalul medical. Informațiile au fost prezentate de șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Nicolae Furtună din totalul de 11.879 de cazuri înregistrate în țară de la începutul epidemiei, 4.674 sînt momentan active. 417 bolnavi sînt în stare gravă, 24 fiind supuși ventilării mecanice.


171 de persoane s-au vindecat și au fost externate pe parcursul zilei de astăzi.

Cinci oameni au decedat, bilanțul deceselor ajunge la 411.

Potrivit lui Nicolae Furtună, reluarea astăzi a activității HoReCa și sălilor de sport este o asumare plenară a proprietarilor și înseană respectarea cu strictețe a măsurilor aniepidemice recomandate de Comisa Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Este vorba despre distanțarea socială, aerisirea, ventilarea și dezinfecția localurilor, monoitorizarea stării de sănătate a angajaților și clienților etc.

„Nu mă interesează distanța dintre mese pentru că mesele nu fac COVID, mă interesează distanța dintre beneficiari, vizitatori, și ea nu trebuie să fie mai mică de 1,5-2 m”, a spus șeful ANSP.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load