COVID-19 în MOLDOVA

Furtuna a oferit detalii despre cazurile de reinfectare cu COVID-19

Furtuna a oferit detalii despre cazurile de reinfectare cu COVID-19

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, îl contrazice pe președintele Igor Dodon cu privire la cele așa zise 4 cazuri de reîmbolnăvire cu Covid-19. Furtună afirmă că pentru a declara așa ceva trebuie să avem mai întîi dovezi. A declarat șeful ANSP în cadrul emisiunii Important de la TV21.

„Una dintre persoanele care se bănuia că s-a reinfectat este o persoană publică. Eu nu am să-i dau numele, e clar că asta a apărut repede în presă, informația a fost preluată și astfel a luat amploare. Erau cu adevărat 4 cazuri cu suspecție de reinfectare. Noi și astăzi (n.r. ieri) am avut o discuție cu colegii din Geneva de la OMS. Acolo nu este vorba de reinfectare, ci de persistența virusului pe o perioadă de timp mai lungă. Virusul persistă în organism fără a fi periculos în aspect epidemiologic, dar el poate fi identificat în teste și el persistă pînă la 90 de zile. Atunci noi vorbim mai mult despre fenomenul de persistență, decît de fenomenul de reinfectare. Sunt cazuri pe care nu le pot face publice, sînt date cu caracter personal. Două cazuri decad din start. Celelalte o să le documentăm. Noi am colectat niște mostre pentru investigații de laborator”, a declarat Nicolae Furtună.

În Republica Moldova există cel puțin 4 cazuri de reinfectare cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor Dodon, după ședința cu Consiliul Superior de Securitate de săptămîna trecută.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load