COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furtună a comentat cazul celor doi deținuți infectați cu coronavirus

Furtună a comentat cazul celor doi deținuți infectați cu coronavirus

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună , a comentat cazul celor doi deținuți infectați cu coronavirus.

Potrivit lui, virusul în penitenciar a fost adus de oameni, transmite știri.md.

"În penitenciar virusul prin intermediul vrăbiilor nu poate ajunge. El trebuie să fie adus de oameni. Noi am avut în mai multe penitenciare din țară cazuri de infectare pe personal și dacă managementul acestor cazuri a fost corect, nu s-a permis răspîndirea infecției. Același lucru trebuie să-l facem și acum. Țara are capacități de testare și va fi făcută", a declarat șeful ANSP.


Nicolae Furtună susține că penitenciarele nu trebuie să repete greșeala centrelor de plasament la răspîndirea infecţiei COVID-19.

"Este important nu să începem nu de la testare, dar de la controlul fluxurilor. Deci, în penitenciar au ieșire liberă personalul sau avocații. Accesul și contactul să fie unul sigur, cu purtarea măștilor și păstrarea distanței.

A fost o greșeală în centrele de plasament, mai întîi s-a infectat personalul, apoi beneficiarii. Ca să nu repetăm acest scenariu și în raport cu deținuții, trebuie să aplicăm aceste formule", a mai spus Nicolae Furtună.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load