Furtul miliardului: Dezvăluirea cu referire la o informaţie ce ţine de SIS

Furtul miliardului: Dezvăluirea cu referire la o informaţie ce ţine de SIS

Președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, a spus care este cea mai importantă informație aflată ieri în cadrul audierilor.

„Cînd Guvernul Iurie Leancă-Andrian Candu a luat decizia privind acordarea garanției criminale de 9,4 miliarde de lei pentru acoperirea furtului bancar, SIS nu numai că nu a fost consultat, dar a aflat post-factum despre această decizie”, a comunicat Alexandru Slusari. 

Amintim că președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară a anunțat anterior că la aceste audieri au fost invitați Mihai Balan, fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Tudor Copaci, fostul șef al Agenției Proprietății Publice și Ion Godoroja, ex-viceministrul Economiei.

După frauda bancară, Guvernul a acordat în secret garanții de stat, pentru a o acoperi, în valoare de circa 14,5 miliarde de lei, dintre care 9,5 miliarde au fost oferite în noiembrie 2014, cînd premier era Iurie Leancă și restul sumei - în martie 2015, cînd Executivul era condus de Chiril Gaburici.  

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load