Funcţionarul care a plecat din funcţie luînd cu el climatizatorul, TV-ul şi mobila

Funcţionarul care a plecat din funcţie luînd cu el climatizatorul, TV-ul şi mobila

Inspectorul-şef al Poliției din Rezina, Igor Botea, a demisionat, la sfîrșitul săptămînii trecute, și a plecat de la locul de muncă cu un camion de avere. El a luat climatizorul, televizorul  și mobila din cabinetul său.


Procuratura raională a confirmat că fostul inspector șef și-a luat tot ce avea în biroul de serviciu, dar a precizat că aceste obiecte îi aparțineau, fiindu-i dăruite.        


Ziariștii de la publicația Cuvîntul din Rezina au precizat că Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea Inspectoratului General de Poliție. În aceeași zi, la Rezina au venit cîţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine pe Botea, în baza unui dosar penal, dar fostul șef a reușit să-și piardă urmele. ”Imediat am solicitat prin poşta electronică Procuraturii Rezina şi Serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie să confirme sau să infirme aceste informaţii. În acea zi, din partea instituţiilor respective n-a urmat nicio reacţie”, ne-a declarat redactorul șef al publicației Cuvîntul, Tudor Iașcenco. „A doua zi, sîmbătă, am primit altă informaţie însoţită de imagini, că mai mulţi poliţişti scot din incinta inspectoratului mobilă, jilţuri, demontează climatizorul de la cabinetul inspectorului-şef, lucrurile fiind încărcate într-un camion. Reieşind din noile circumstanţe am solicitat iarăşi Serviciului de presă al IGP să ne ajute să informăm corect cititorii despre cele întîmplate la IP Rezina”, a precizat Iașcenco. 


Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiţer la serviciului de presă pentru inspectoratele din regiunea Orhei, a relatat luni că mobila, climatizorul şi alte lucruri evacuate sîmbătă de către Igor Botea din inspectorat îi aparţin. În aceeași zi, procurorul Petru Botnari a declarat jurnaliștilor de la Cuvîntul că Botea „nu dispune de patrimoniu la Inspectorat”. ”El și-a luat condiționerul (clitizorul) și televizorul donate de Veaceslav Durnea, divanul donat de Vadim Purice, mobila adusă de la Șoldănești, iar trei uși de la Î.M.”Servicii Comunal Locative” n-a putut să le scoată”, a precizat procurorul .


Igor Botea a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului Rezina în octombrie 2017.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load