Frattini vine la Chișinău

Frattini vine la Chișinău

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va efectua în perioada 26-28 martie o vizită oficială în Republica Moldova, relatează MOLDPRES.


În cadrul acesteia, Franco Frattini va avea discuții cu oficiali moldoveni și cu conducerea de la Tiraspol, inclusiv cu ambii reprezentanți politici. Totodată, acesta se va întîlni cu ambasadorii rezidenți ai formatului „5+2”.


„Sarcina mea, a Misiunii OSCE în R. Moldova și a partenerilor internaționali în procesul „5+2” este implementarea celor opt acorduri în anul curent. Cinci acorduri din „pachetul din opt puncte” au fost semnate în noiembrie anul trecut și trei acorduri importante rămîn a fi realizate conform protocolului „5+2” de la Viena”, a spus oficialul.


Frattini a apreciat progresul realizat toamna trecută în procesul de reglementare și a salutat părțile pentru abordarea lor constructivă și asumarea responsabilității asupra acestui proces. „Încrederea dobîndită prin acordurile obținute și implementate de părți va permite ca reglementarea să funcționeze. Aceasta este ceea ce va apropia ziua în care va fi posibilă o soluționare finală. Aștept cu nerăbdare să aflu mai multe în cadrul vizitei, precum și să analizez cum aș putea contribui la atingerea acestui scop”, a afirmat Frattini.


Vizita lui Franco Frattini are scopul de a stabili o dinamică pozitivă în procesul de reglementare și implementare a celor opt acorduri. Documentele vizează inclusiv libera circulație a persoanelor și vehiculelor peste podul Gura Bîcului-Bîcioc, care a fost recent deschis.


Aceasta este prima vizită a lui Franco Frattini în țara noastră în calitate de Reprezentant Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load