COVID-19 în MOLDOVA

(foto) Au sărbătorit feeric Ajunul Crăciunului sub muzica orchestrei lui Cristofor Aldea-Teodorovici ©

(foto) Au sărbătorit feeric Ajunul Crăciunului sub muzica orchestrei lui Cristofor Aldea-Teodorovici

Ajunul Crăciunului, o sărbătoare pe care moldovenii sunt obișnuiți să o petreacă, tradițional, acasă, în sânul familiei, a fost sărbătorită diferit, de către vizitatorii Castelului Mimi. Cei peste 300 de oameni prezenți la evenimentul „A fost odată la Castel. Ajunul Crăciunului” au sărbătorit venirea Crăciunului, ca o mare, mare familie, pe ritmurile date de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Prestația excepțională a muzicienilor a fost apreciată nu doar de publicul de adulți, ce dansau sub piesele în stil folk-funk, ci și de copii, care s-au dovedit a fi cei mai receptivi. Aceștia s-au distrat din plin, lângă scenă și au reușit, pe durata evenimentului, să mai scrie scrisori celor dragi, să comunice cu Moș Crăciun, să privească desene animate la Cinematograful Copiilor și să deseneze, la Atelierul de Creație de pe teritoriul Castelului.

În programul general al evenimentului au mai fost incluse excursii ghidate, cu degustări a trei vinuri, show-uri spectaculoase de lumini, proiectate pe clădirea castelului, târg de Crăciun, în cadrul căruia vizitatorii au procurat cele mai faine cadouri pentru cei dragi, dar și delicii culinare, pregătite de bucătarii Castelului, printre care se regăsesc desertul tradițional de la nordul Moldovei – baba neagră, tortul Napoleon și tarta de lămâine, dar și bezele dulci, pe care vizitatorii le puteau încălzi la rugurile improvizate de pe teritoriul Castelului. Printre alte produse culinare ce puteau fi savurate de gurmanzi, s-au regăsit și mămăliga cu tocană de carne, cârnăciori și plăcinte cu brânză. Iar, pe toată durata evenimentului, oaspeții au putut servi, gratis și în porții nelimitate, izvarul marca Castel Mimi și ceaiul gustos din ierburi. O bună parte dintre vizitatori au ales să vină la eveniment cu trenul direct “Chișinău-Castel Mimi”.

A fost o seară, de-a dreptul, magică! Iar de ea s-a bucurat, de la mic la mare, fiecare oaspete al Castelului.

Evenimentul „A fost odată la Castel… Ajunul Crăciunului” a fost unul din șirul evenimentelor ce vor fi organizate, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Castel Mimi.

Magia sărbătorilor de iarnă va continua și pe 28 decembrie, atunci când se va desfășura următorul eveniment – „A fost odată la Castel. Vali Boghean Band”. În cadrul acestuia, vizitatorii vor avea parte de același program festiv, doar că ritmurile vor fi date de îndrăgitul muzician Vali Boghean și bandul său. Oaspeții evenimentului vor fi întâlniți cu un concert de zile mari, susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra, cu izvar nelimitat pe toată durata serii, un show de lumini spectaculos proiectat pe clădirea castelului, un târg de Crăciun, de unde vizitatorii vor putea procura cele mai originale cadouri și gustări delicioase. Suntem siguri că atmosfera va fi de neuitat, iar la eveniment doritorii vor putea ajunge cu un tren diesel modernizat, care-i va duce exact la porțile castelului și îi va aduce înapoi, în Capitală. Biletele la eveniment pot fi procurate pe iTicket.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load