COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fostul șef al PA, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală

Fostul șef al PA, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită. În acest sens, a fost semnată o ordonanță de către Stela Barbă, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS).

Motivul scoaterii de sub urmărire penală a lui Morari constă în faptul că procurorii nu au reușit să acumuleze probele pentru a-l învinui pe fosul procuror, scrie anticorupție.md.

„Organul de urmărire penală nu este în drept să mențină în calitate de bănuit persoana în privința căreia a fost dată o ordonanță de recunoaștere în această calitate mai mult de trei luni, iar cu acordul procurorului general sau al adjuncților săi, mai mult de șase luni”, se arată în ordonanța emisă de Barbă.


Procurorul a mai invocat că în perioada februarie-martie, organul de urmărire penală a expediat comisii rogatorii în șase țări, au fost dispuse expertize judiciare în domeniul energeticii și contabilității, tehnico-criminalistice, pentru acumularea probatoriului, însă acestea nu au fost executate, iar termenul de șase luni de aflare a lui Viorel Morari în calitate de bănuit a expirat la 19 iunie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load