Fost proprietar de holding, condamnat la nouă ani de închisoare

Fost proprietar de holding, condamnat la nouă ani de închisoare

Fostul proprietar al holdingului Elat, Leonid Volneanschi, ar putea fi anunțat în urmărire generală pentru a-și executa pedeapsa cu închisoarea.


Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare sentința de 9 ani de închisoare pentru o presupusă escrocherie, pronunțată anul trecut pe numele lui Volneanschi, scrie Crime Moldova.


Omul de afaceri a fost găsit vinovat de escrocherie în proporţii deosebit de mari, pentru că în 2011, fiind preşedinte al Consiliului societăţilor comerciale „Elat” şi „Sigma”, a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere un credit pe o perioadă de 24 de luni, în sumă de 3,2 milioane de lei de la BC ,,Universalbank”  SA.


Solicitat de CrimeMoldova, Leonid Volneanschi, care se află de mai mulți ani în Israel, a declarat că este nevinovat și că nu a luat niciun leu din acel credit. Mai mult, el a menționat că cererea la bancă a fost depusă în perioada cînd fostul proprietar și director al ,,Universalbank”, Gherman Gorbunțov, a părăsit Republica Moldova, iar Renato Usatîi, în urma atacului raider din august 2011, a devenit proprietarul băncii. Ultimul ar fi refuzat să-i elibereze creditul.


Volneanschi crede că instanța de apel a menținut sentința pentru că sînt „prea multe interese” ca el să nu revină în Republica Moldova. Totodată, omul de afaceri a declarat că va contesta sentința în instanța ierarhic superioară, pentru a-și restabili „bunul nume” și nu va renunța la lupta pentru redobîndirea drepturilor asupra holdingului Elat.


Decizia Curții de Apel nu este definitivă, însă este executorie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load