COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fosta soție a lui Vlad Filat a spus care este motivul despărțirii

Fosta soție a lui Vlad Filat a spus care este motivul despărțirii

Într-un interviu pentru ea.md, fosta soție a lui Vlad Filat, Sanda Divireicean a explice fenomenul despărțirii, separării/ divorțului între doi oameni care aparent au fost cîndva totul unul pentru celălalt.

„Prima cauză ar fi lipsa dragostei, în spațiul nostru de foarte multe ori la baza unei căsnicii nu stă iubirea. Foarte multe cupluri se căsătoresc fără a se iubi, iar aici este foarte important să facem diferența între a fi îndrăgăstit și a iubi. În practica mea întreb femeile sua bărbații dacă se iubeau cînd s-au căsătorit de cele mai dese ori aceștia răspund că se iubeau și că aveau parte de o dragoste euforică, apoi cînd încep să-și descrie sentimentele își dau seama că era vorba de un atașament și nu de iubire”, povestește Sanda.

„O altă cauză ar fi imaturitatea emoțională a partenerilor. Aceștia nu știu să-și asume responsabilitățile, apoi ajung să se mai despartă și din cauza iluziilor și așteptărilor pe care și le fac”, zice ea.


„Toate poveștile sînt despre cum un cuplu ajunge pînă în ziua nunții, după ziua nunții nimeni nu povestește nimic.”

„Mai există și astfel de subtilități precum cauzele financiare, viziunile diferite asupra educației copiilor care la fel duc la divorț și, de foarte multe ori, cuplurile divorțează din cauza infidelităților.”

„Infidelitatea fizică și emoțională este o cauză foarte răspîndită astăzi, cumva ai senzația că în societatea noastră plutește o astfel de convingere a bărbaților potrivit căreia dacă aceștia au reușit ceva din punct de vedere financiar sau al carierei atunci ei își pot permite să fie infideli, iar femeile sînt predispuse să accepte asta din cauza diferitor frici pe care le trăesc.”

„Totuși în aceste cazuri ne referim la lucruri generale, fiecare cuplu poate avea situații foarte individuale și specifice, fiecare cuplu este o lume aparte și relațiile sînt diferite”, conchide Sanda.

Potrivit Sandei Diviricean cel mai greu, la etapa unei despărțiri, este să explici copiilor că părinții nu vor mai trăi împrenă.

”Este foarte dificil să-i explici copilului ceva ce el nu este capabil să perceapă din perspectiva unui matur. Totuși, copilul trăiește prin prisma unor evenimente, absoarbe energia din atmosfera familiei, iar cele mai periculoase vîrste ale copiilor ar fi de 3, 4 ani – 7, 8 ani – acestea sînt cele mai periculoase vîrste pentru psihicul copilului dacă părinții se separă. Din acest motiv copilul trebuie să primească cît mai multă dragoste, cît mai multă prezență a ambilor părinți în vaiața lui”, zice Sanda Diviricean.

„La nivel de cum le vorbim copiilor despre separarea părinților este dificil de oferit anumite sfaturi generale, fiecare sfat trebuie acordat cu anumite situații specifice, dar ceea ce trebuie să existe în orice familie sau cuplu dacă iau această decizie este să nu să se învinuiască unul pe celălat și să nu vorbească lucruri urîte unul despre celălalt. Este deja grav dacă părinții își clarifică relația certîndu-se în prezența copilului. Dacă într-un final cuplul se separă, nici unul dintre parteneri nu trebuie să-i insufle copilului lucruri urîte despre tata/mama acestuia – e ca și cum i-ar spune acelui copil că jumătate din el nu este bună”, povestește Sanda.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load