TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fosta directoare AGEPI, lipsită de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 3 ani

Fosta directoare AGEPI, lipsită de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 3 ani

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că ex-directorul unei Agenții de Stat, în perioada noiembrie 2014 – februarie 2019, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a luării mai multor decizii în privința a două surori care activau în cadrul instituției pe care acesta o gestiona.

Este vorba despre Lilia Bolocan, fosta șefă a Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), despre care Realitatea.md a scris anterior.


În cadrul controlului s-a stabilit că Lilia Bolocan, avînd interes personal, a semnat în privința a două surori acte administrative și a încheiat direct acte juridice, transmite NOI.md cu referire la voceabasarabiei.md.

Prin urmare, ea nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale, adică nu a anunțat în termenul legal despre conflictele de interese și nici nu le-a soluționat.

„Persoana supusă controlului se decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu exepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data rămînerii definitive a actului de constatare”, a decis ANI.

De asemenea, Autoritatea o va înscrie pe Lilia Bolocan în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică.

Actul de constatare va fi publicat pe pagina oficială web a ANI, după rămînerea definitivă, cu respectarea legislației privind datele cu caracter personal.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load