COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fost viceministru, despre Adunarea Judecătorilor: „Nu ne rămîne decît să ne rugăm..”

Fost viceministru, despre Adunarea Judecătorilor: „Nu ne rămîne decît să ne rugăm..”

Fostul viceministru al Justiției Nicolae Eșanu spune nu ne rămîne decît să ne rugăm ca pînă mîine judecătorii care susțin inițiativa organizării Adunării Generale a Judecătorilor să se răzgîndească.

Acesta este de părere că, în cazul în care adunarea va avea loc, explicația ar fi ori că magistrații nu știu să interpreteze legile, ori că încalcă legea.

„Am încercat să găsesc explicații în legătură cu situația legată de preconizată Adunare Generală a Judecătorilor și am ajuns la concluzia că trebuie să mă rog ca în această situație eu să nu am habar ce înseamnă interpretarea legilor. Pentru că în caz contrar sîntem în prezența uneia dintre două alternative sinistre.


Prima versiune ar fi ca majoritatea judecătorilor nu au habar cum se interpretează legile și asta este catastrofal. O altă posibilă explicație ar fi ca majoritatea judecătorilor încalcă în mod conștient și flagrant legea și în acest caz cred că trebuie să ne rugăm să fie valabilă mai degrabă prima explicație. Dar desigur că cel mai mai bine ar fi să existe și o altă explicație pe care încă o caut cu disperare. Pentru moment nu-mi rămîne decît să mă rog ca măcar în ceasul al doisprezecelea să constatăm că avem o majoritate a judecătorilor care se ridică la nivelul așteptărilor”, a comentat Nicolae Eșanu.

Adunarea Generală a Judecătorilor este preconizată pentru data de mîine, 25 octombrie. În cadrul adunării ar urma să se pună în discuție alegerea unei noi componențe a Consiliului Superior al Mgistraturii (CSM).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load