COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fondatorul Teatrului „Luceafărul”, maestrul Grigore Rusu, s-a stins din viață

Fondatorul Teatrului „Luceafărul”, maestrul Grigore Rusu, s-a stins din viață

Profesorul universitar Grigore Rusu, Maestru în Artă, fost actor, unul dintre fondatorii Teatrului ”Luceafărul”, s-a stins din viață duminică, 26 aprilie, la vîrsta de 84 de ani, informează moldpres.md.

S-a născut la 9 aprilie 1936 în satul Mîndîc, raionul Drochia. În 1960, a absolvit Școala superioară de teatru ”B. Șciukin” din Moscova. A participat la fondarea Teatrului ”Luceafărului”, teatrului televizat ”Dialog”, la crearea Facultății de Artă Dramatică de la Institutul de Arte, notează sursa citată

Grigore Rusu a activat pe scena Teatrului „Luceafărul" timp de 26 ani. „Nu am plecat, organizației de partid de atunci nu le-am convenit. Să știți că tot ce era romînesc a fost și mai este și acum interzis. Am plecat la Institutul de Arte”, afirma maestrul, la aniversarea a 80 de ani.


A îmbrățișat și alte profesii adiacente teatrului, cum ar fi cea de actor-pedagog, activînd din anul 1967 și ca șef al mai multor catedre la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cum ar fi Catedrele de Regie Estradă și Manifestări Publice, a predat disciplinele: Arta vorbirii scenice, Arta actorului și vorbirea scenică.

A scris manualul „Arta vorbirii" și alte lucrări metodico-științifice și de analiză a fenomenului teatral și actoricesc, precum și cîteva monografii despre stelele teatrului – Eugeniu Ureche, Valeriu Cupcea, Constanța Tîrțău, „Din coturnii timpului" despre Veniamin Apostol și „Teatrul – dragostea mea" despre Petru Baracci, volumul autobiografic „Evocări".

A fost distins cu titlul onorific ”Maestru în Artă”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load